Das Bilderbuch Geschichte und Entwicklung des Bilderbuchs in Deutschland von den Anfängen bis zur Gegenwart - Doderer, Klaus 1925-2023; Müller, Helmut 1924-2017 (Beltz Verlag, 1975)
Van veel illustraties voorzien overzicht van de geschiedenis van het Duitse prentenboek (zowel Oost als West).