Snow falling on cedars - Guterson, David 1956- (Harcourt Brace, 1994)
Romanen foregår på en ø uden for Amerikas nordvestkyst i begyndelsen af 1950'erne. Lokalbefolkningens minder fra krigen er stadig friske, og da en japansk-amerikansk fisker anklages for mord, graver retssagen i gamle sår.