Studime në gjuhësinë shqiptare = Studies in Albanian linguistics - Savoia, Leonardo Maria 1948- (Botime të veçanta, 2015)
Komunitetet arbëreshe paraqesin një tërësi dukurish të codeswithching, huazimit, konvergjencës dhe të hibridizimit gjuhësor si pasojë e situatës së bilinguizimit mes shqipes dhe dialektit roman,që ka zgjatur për një kohë shume te gjatë.