Studime në gjuhësinë shqiptare = Studies in Albanian linguistics - Savoia, Leonardo Maria 1948- (Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës, 2015)
Komunitetet arbëreshe paraqesin një tërësi dukurish të codeswithching, huazimit, konvergjencës dhe të hibridizimit gjuhësor si pasojë e situatës së bilinguizimit mes shqipes dhe dialektit roman,që ka zgjatur për një kohë shume te gjatë.
Keywords: Albanian language / Phonology; Albanian language / Dialects; Arbëresh language; Arberisch; Albanisch; Aufsatzsammlung