Mýty – omyly – nepravdy O "chibách" ve vzdělávání a pedagogice - Dammer, Karl-Heinz 1959- (Masarykova univerzita, 2020)
Intro -- OBSAH -- PŘEDMLUVA (Tomáš Janík) -- ŠKOLA TO ZAŘÍDÍ… Přání, touhy a požadavky adresované škole (Hans-Ulrich Grunder) -- NON SCHOLAE, SED VITAE DISCIMUS Proč ne? Et scholae et vitae discimus (Ludwig Haag) -- TEDY HEZKY TISKNĚTE ANEB DÁT SLOVO DĚTEM K problému recepce Freinetovy pedagogiky (Hans-Ulrich Grunder) -- CO SE V MLÁDÍ NAUČÍŠ, VE STÁŘÍ JAKO KDYŽ NAJDEŠ ANEB CO SE HONZÍK NENAUČIL, TO SE UŽ HONZA NENAUČÍ K výchovnému potenciálu přísloví (Philipp Gonon) -- LEARNING BY DOING Ke genezi jednoho pedagogického hesla (Michael Knoll) -- NENÍ ZAPOTŘEBÍ VŠECHNO VĚDĚT, STAČÍ KDYŽ VÍTE, KDE TO NAJDETE (Karl-Heinz Dammer) -- ZÁLEŽÍ NA UČITELI… Úvahy nad pedagogickým klišé (Ewald Terhart) -- DOSLOV (Hans-Ulrich Grunder a Tomáš Janík)
Keywords: Mythos; Slogan; Zitat; Pädagogik; Irrtum